036 848 11 21

Wim Kieft boeken

Wim Kieft is een voormalig profvoetballer die 43 keer uit kwam voor het Nederlands Elftal en met Oranje de Europese titel won. Tegenwoordig is hij voornamelijk actief als analyticus. Ook kunt u hem inhuren als spreker en dagvoorzitter.

Voetballer
Kieft doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 1980 in het eerste elftal van de Amsterdamse club. In zijn tweede seizoen werd hij direct Europees topscorer en won hij de Gouden Schoen.

In 1983 vertrok de spits vervolgens naar Italië, waar hij voor Pisa ging spelen. Hij bleef drie seizoenen bij de Italiaanse club en voetbalde vervolgens nog een jaar voor Torino.

In 1987 keerde Kieft terug in Nederland en ging bij PSV spelen. Met de Eindhovenaren won Kieft in 1988 de Europacup 1. In 1990 ging Kieft nog een keer een buitenlands avontuur aan en ging bij Bordeaux spelen. In 1991 keerde hij opnieuw terug naar PSV om daar in 1994 zijn profcarrière af te sluiten. Kieft speelde tijdens zijn carrière 43 keer voor het Nederlands elftal en speelde een belangrijke rol tijdens het winnen van de Europese titel in 1988. In de poulefase van het toernooi scoorde Kieft een cruciaal doelpunt tegen Ierland, waardoor Oranje zich kwalificeerde voor de volgende ronde.

Analyticus
Na het afsluiten van zijn sportieve loopbaan verdween hij niet uit de schijnwerpers. Hij ging onder andere werken als voetbalanalyticus voor Sport1.

In 2009 keerde hij terug op het voetbalveld als assistent-trainer bij de beloften van PSV. In 2013 was Kieft te zien in de avontuurlijke spelshow De Pelgrimscode.

In 2014 kwam Kieft in het nieuws met de gevoelige biografie Kieft. Hierin vertelt hij openhartig over zijn jarenlange drugsverslaving, waar hij inmiddels van is afgekickt.

Wilt u Wim Kieft boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Wim Kieft boeken

Voor prijzen het inhuren van Wim Kieft kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Wim Kieft, sprekersburo Wim Kieft, boekingen Wim Kieft, boekingskantoor Wim Kieft, prijs Wim Kieft, Wim Kieft boeken, Wim Kieft huren, Wim Kieft inhuren, Wim Kieft kosten