036 848 11 21

Tommy Wieringa boeken

Tommy Wieringa is schrijver van veelgeprezen romans als Joe Speedboot en Dit zijn de namen. Ook kunt u Tommy Wieringa inhuren als spreker of dagvoorzitter. In zijn lezingen vertelt hij op boeiende wijze over reizen, religie, literatuur, politiek, sport en natuur.

Joe Speedboot
Wieringa studeerde geschiedenis en journalistiek en had jarenlang diverse baantjes. Ook verscheen hij met verscheidene publicaties in de media. Pas in 2005 brak hij door als schrijver, met de roman Joe Speedboot. Het boek werd vele malen bekroond. Zo won Wieringa de Ferdinand Bordewijk Prijs voor verhalende proza. De jury van de Jan Campert Stichting omschreef het boek als een ‘meeslepende en vitale ontwikkelingsroman’.

Vervolgens werden zijn reisverhalen gebundeld onder de titel Ik was nooit in Isfahaan (2006). In 2007 verscheen vervolgens De dynamica van begeerte, een studie naar de oorsprong van begeerte en de rol van pornografie in de moderne wereld.

Libris Literatuurprijs
In 2009 publiceerde hij vervolgens zij roman Caesarion, die in 2012 werd opgevolgd door de roman Dit zijn de namen. Voor dit laatste boek ontving hij in 2013 de Libris Literatuurprijs. Een jaar later publiceerde hij het Boekenweekgeschenk, Een mooie jonge vrouw.

Inmiddels worden de romans van Wieringa wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, Koreaans, Frans, Duits en Engels.

Behalve een geroemd schrijver is Tommy Wieringa ook een begenadigd spreker. Met zijn fraaie stem weet hij elke zaal al bij de eerste zin stil te krijgen.

Wilt u Tommy Wieringa boeken als spreker en dagvoorzitter? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Tommy Wieringa boeken

Voor prijzen het inhuren van Tommy Wieringa kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Tommy Wieringa, sprekersburo Tommy Wieringa, boekingen Tommy Wieringa, boekingskantoor Tommy Wieringa, prijs Tommy Wieringa, Tommy Wieringa boeken, Tommy Wieringa huren, Tommy Wieringa inhuren, Tommy Wieringa kosten