036 848 11 21

Susan Smit boeken

Susan Smit is een voormalig fotomodel, populair schrijfster, columniste en boekenrecensente. In haar romans speelt spiritualiteit vaak een grote rol. Vaak verbindt zij dit element met aardse zaken als het moederschap of carrière maken. U kunt Susan Smit bij Sprekersbureau.com boeken als spreker.

Fotomodel
Smit groeide op in Noordwijk en werkte meer dan tien als fotomodel in het binnen- en buitenland. Daarnaast studeerde zij culturele studies aan de Universiteit van Amsterdam. Tijden haar studie koos zij voor het hoofdvak Nederlandse Taal- en Letterkunde.

In 2001 debuteerde zij met Heks. Het boek werd goed ontvangen en kreeg veel media-aandacht. Tijdens het schrijven van het boek verdiepte zij zich in de geschiedenis van de hekserij en uiteindelijk liet zij zich zelfs inwijden als heks. Overigens ziet zij hekserij als alles wat zij onder spiritualiteit verstaat.

Wijze vrouwen
In 2003 volgde haar tweede boek Wijze vrouwen en een jaar later verscheen De stad en de sterren, over haar zoektocht naar de balans tussen het moderne leven en spiritualiteit.

In 2005 kwam het boek Elena’s vlucht uit, een  kleurrijke historische roman over de onmogelijke liefde tussen een Roma-zigeunermeisje en een rooms-katholieke jongen in het Europa na de Eerste en voor de Tweede Wereldoorlog. Een jaar later verscheen De Zweefmolen over alternatieve therapieën.

Hierna volgden de roman Wat er niet meer is en een spirituele reisgids. In 2010 bracht zij de historische roman Vloed uit, gebaseerd op het leven van haar overgrootmoeder. Ook verscheen dat jaar Wijze mannen, een vervolg op Wijze vrouwen. Naar aanleiding van de geboorte van haar eerste kindje schreef zij in 2011 het boek Zwanger met lichaam en ziel.

In 2012 volgde de verhalenbundel Zoals jij bemint en het jaar daarop de roman Gisèle, over het leven van kunstenares en verzetsvrouw Gisèle d’Ailly – Van Waterschoot van der Gracht.

Televisie
Naast haar werk als schrijfster recenseert Smit boeken in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland. Ook presenteerde zij in 2009 het boekenprogramma Uitgelezen. Verder bespreekt zij boeken in het tv-programma Vandaag de dag van WNL en schrijft zij columns voor de tijdschriften Happinez, Ouders van nu en BOEK.

U kunt Susan Smit boeken als spreker. In haar lezingen heeft zij het onder andere over haar band met spiritualiteit. Neem voor meer informatie over Susan Smit contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Susan Smit boeken

Voor prijzen het inhuren van Susan Smit kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Susan Smit, sprekersburo Susan Smit, boekingen Susan Smit, boekingskantoor Susan Smit, prijs Susan Smit, Susan Smit boeken, Susan Smit huren, Susan Smit inhuren, Susan Smit kosten