036 848 11 21

Ronald Giphart boeken

Ronald Giphart is een van de populairste Nederlandse schrijvers van de laatste decennia. Hij werd bekend met boeken als Ik ook van jou en Phileine zegt sorry. U kunt Ronald Giphart boeken als spreker. In zijn lezingen heeft hij het onder andere over liefde, seks en gastronomie.

Nachtportier
Giphart, zoon van PvdA-politica Wijnie Jabaaij, studeerde Nederlands aan de Universiteit van Utrecht maar voltooide deze studie nooit. Tijdens zijn werk als nachtportier in het ziekenhuis werkte hij aan zijn debuutroman Ik ook van jou, die in 1992 verscheen en direct het bestverkochte debuut van het jaar werd. Een jaar later volgde Giph waarin, net als in zijn eerdere werk, seks een belangrijke rol speelt.

In 1994 richtte Giphart het literaire tijdschrift Zoetermeer op en ging een groot aantal columns en recensies schrijven in diverse bladen. In 1995 bundelde hij deze stukken in het boek Het feest der liefde.

In 1996 verscheen vervolgens de populaire roman Phileine zegt sorry, die later verfilmd zou worden. In 1997 schreef hij in opdracht van de Bijenkorf De ontdekking van de literatuur.

Samen met Joost Zwagerman stond Giphart in 1998 in de theaters met de literaire voorstelling Hamerliefde. Ook schreef hij toneelstukken en was hij betrokken de beweging Niet Nix en als lijstduwer actief voor Leefbaar Utrecht.

In 2000 verscheen de volgende roman Ik omhels je met duizend armen en in 2001 bracht hij het boek Ten Liefde!, waarin Giphart allerlei wetenswaardigheden over liefde en seks heeft verzameld. Ook schreef hij dat jaar 2001: Het leukste jaar uit de geschiedenis van de mensheid.

Boekenweekgeschenk
In 2003 had de schrijver de eer het Boekenweekgeschenk te mogen schrijven en ook verschenen dat jaar de novelle Gala en het literaire fotoboek Heldinnnen. In 2004 kreeg Giphart de C.C.S. Croneprijs uitgereikt.

Samen met Bart Chabot en Martin Bril stond Giphart in 2005 en 2006 opnieuw in het theater. Ook verscheen in 2005 de roman Troost.

Ook schreef Giphart een aantal culinaire boeken. Zo verscheen in 2008 Keukenprins: 100 dagen lezen en schrijven over eten en schreef hij met kok Jonnie Boer het boek Puurst.

Wilt u Ronald Giphart boeken als spreker? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Ronald Giphart boeken

Voor prijzen het inhuren van Ronald Giphart kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Ronald Giphart, sprekersburo Ronald Giphart, boekingen Ronald Giphart, boekingskantoor Ronald Giphart, prijs Ronald Giphart, Ronald Giphart boeken, Ronald Giphart huren, Ronald Giphart inhuren, Ronald Giphart kosten