036 848 11 21

Peter Buwalda boeken

Auteur Peter Buwalda wordt sinds zijn debuutroman Bonita Avenue gerekend tot de top van het Nederlandse schrijversgilde. Groepen die Peter Buwalda inhuren als spreker worden geïnspireerd om de juiste focus te houden.

Redacteur
Buwalda werkte voor diverse uitgeverijen als redacteur en publiceerde essays en verhalen in opinietijdschrift Vrij Nederland. Ook schreef hij voor literaire tijdschriften als Bunker Hill, De Gids en het Hollands Maandblad. Tevens is hij medeoprichter van het tijdschrift Wah-Wah.

Als een monnik stortte hij zich vervolgens vijf jaar lang op het schrijven van zijn debuutroman Bonita Avenue. In 2010 verscheen het monumentale werk en het boek werd direct overladen met positieve reacties.

Het verhaal draait om rector Siem Sigerius van de Twentse universiteir die erachter komt dat zijn stiefdochter Joni samen met haar vriend Aaron een pornowebsite uitbaat met haarzelf in de hoofdrol. Daarnaast wordt Siem gevraagd om minister van Onderwijs te worden en komt zijn zoon uit een vorig huwelijk vrij uit de gevangenis.

Prijzen
Het boek werd een bestseller en Buwalda sleepte tal van nominaties en prijzen binnen. Zo werd Buwalda genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, de AKO Literatuurprijs, de NS Publieksprijs en de Gouden Strop. Het boek won onder andere de Anton Wachterprijs voor beste debuutroman.

De manier waarop Buwalda aan Bonita Avenue werkte is typerend voor de schrijver. Hij heeft een hekel aan de zesjescultuur en brengt deze mening dan ook onomwonden naar voren in zijn lezingen.

Wilt u Peter Buwalda boeken als spreker? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Peter Buwalda boeken

Voor prijzen het inhuren van Peter Buwalda kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Peter Buwalda, sprekersburo Peter Buwalda, boekingen Peter Buwalda, boekingskantoor Peter Buwalda, prijs Peter Buwalda, Peter Buwalda boeken, Peter Buwalda huren, Peter Buwalda inhuren, Peter Buwalda kosten