036 848 11 21

Penney de Jager boeken

Penney de Jager vergaarde roem met haar expressieve optredens in het beroemde muziekprogramma Toppop. Daarnaast verzorgde de danseres de choreografie voor verschillende videoclips. U kunt Penney de Jager boeken als spreker of dagvoorzitter bij Sprekersbureau.com.

Scapino Ballet Academie
De Jager was al van jongs af aan gek op dansen. Ze bezocht de Retichini Dansacademie in Zeist en werd vervolgens toegelaten tot de professionele opleiding tot danseres en docent aan de Scapino Ballet Academie in Amsterdam. Ze rondde de opleiding cum laude af en ging vervolgens dansen bij het Nationaal Ballet.

Met haar eigenzinnige choreografieën en indrukwekkende solo-optredens werd zij tussen 1970 en 1985 bekend bij het populaire AVRO-programma Toppop. Daarnaast was zij te zien in andere grote televisieshows en werkte zij samen met wereldsterren als Tina Turner en Tom Jones. Ook gaf zij leiding aan een showdansschool in Utrecht.

Vervolgens richtte de danseres en choreografe het Penney de Jager Ballet op. Hieruit kwam vervolgens het Holland Show Ballet voort. Daarnaast leefde zij jarenlang in de Verenigde Staten, waar ze de choreagrafie verzorgde voor verschillende videoclips en reclames. Verder richtte zij ook een eigen modelijn op.

Dansprojecten
In 2008 keerde De Jager weer terug naar Nederland. Sindsdien is zij betrokken bij diverse dans- en aerobicprojecten. Daarnaast had zij ook een gastrol in de televisieserie ‘t Vrije Schaep.

U kunt Penney de Jager inhuren als spreker of dagvoorzitter. In haar lezingen kan zij alles vertellen over haar omvangrijke carrière, over dans en choreografie. Wilt u Penney de Jager boeken? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Penney de Jager boeken

Voor prijzen het inhuren van Penney de Jager kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Penney de Jager, sprekersburo Penney de Jager, boekingen Penney de Jager, boekingskantoor Penney de Jager, prijs Penney de Jager, Penney de Jager boeken, Penney de Jager huren, Penney de Jager inhuren, Penney de Jager kosten