036 848 11 21

Paul Groot boeken

Paul Groot is een cabaretier, acteur en tekstschrijver die vooral bekend werd met zij imitaties in Kopspijkers en zijn personages in het programma Koefnoen. U kunt Paul Groot inhuren als spreker en dagvoorzitter.

Goede tijden, slechte tijden
Groot studeerde theaterwetenschappen in Amsterdam en al tijdens zijn studie begon hij met het schrijven voor jeugdprogramma’s op radio en televisie. Ook speelde hij zo nu en dan in bedrijfsfilms. Met een rol in Goede tijden, slechte tijden, werd hij in 1993 bekend bij het grote publiek.

Na drie jaar in de soapserie, ging hij zich richten op ander dingen. Zo bewerkte hij de roman Zilver van Adriaan van Dis tot een toneelstuk, waar hij zelf in meespeelde en schreef hij voor de VPRO mee aan Lolamoviola en de kinderserie Zaai.

Daarnaast speelde hij in diverse televisieseries en was hij actief als stemacteur en voice-over. Ook werkte hij op de redactie van Dit was het nieuws, waar hij collega Owen Schumacher leerde kennen. In het programma Spijkers met Koppen deden zij hun eerste imitaties en later was Groot ook te zien in het cabaretpanel van het televisieprogramma Kopspijkers.

Mede door deze imitaties wordt Groot in 2003 uitgeroepen tot Televisiepersoonlijkheid van het jaar. Samen stapten Groot en Schumacher in 2004 over naar de AVRO, waar zij het programma Koefnoen gingen maken. Hiermee wisten zij in 2006 de Nipkowschijf te winnen.

Shrek
Daarnaast is Groot nog steeds actief als tekstschrijver voor diverse televisieprogramma’s. Ook schrijft hij mee aan de theaterprogramma’s van cabaretiers Eric van Sauers, Joep Onderdelingen en Plien en Bianca. Ook was hij samen met Schumacher en Plien en Bianca zelf op het toneel te bewonderen in het door hemzelf geschreven stuk Stessen. Ook was hij te zien in de serie Gooische Vrouwen en speelde in Shrek de Musical de rol van Lord Farquad. Ook werd zijn stem gebruikt in Nederlandstalige versie van de vierde bioscoopfilm over Shrek.

 

Wilt u Paul Groot inhuren als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Paul Groot boeken

Voor prijzen het inhuren van Paul Groot kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Paul Groot, sprekersburo Paul Groot, boekingen Paul Groot, boekingskantoor Paul Groot, prijs Paul Groot, Paul Groot boeken, Paul Groot huren, Paul Groot inhuren, Paul Groot kosten