036 848 11 21

Paul de Leeuw boeken

Zanger, presentator, cabaretier en acteur Paul de Leeuw weet met zijn eigenzinnige en onvoorspelbare programma’s al jarenlang de kijkers aan de buis te kluisteren. U kunt Paul de Leeuw inhuren als spreker en dagvoorzitter.

Cabaretier
De carrière van De Leeuw kende een vliegende start toen hij in 1983 de persoonlijkheids- en aanmoedigingsprijs van het cabaretfestival Cameretten won. Vervolgens stond hij in het theater met producties als Stel moeder niet teleur, Rozebotteltijd, Beste Maatjes, Wie pluk mij, en Kerstkransje. Ook speelde hij op het toneel in stukken als Torch Song Trilogy, Art en Drie Koningenavond. Verder was hij te zien in de musicals Les Miserables, Heerlijk duurt het langst en Foxtrot.

Daarnaast was De Leeuw al vanaf halverwege de jaren tachtig op televisie te bewonderen. Zo was hij te zien in het jeugdprogramma Snelbinder en in 1987 werd hij presentator van het populaire Sterrenslag. Vervolgens maakte hij nog talloze televisieprogramma’s, die regelmatig op primetime werden uitgezonden. Zo was hij te bewonderen in De Schreeuw van de Leeuw, Laat de Leeuw, PaPaul, Mooi! Weer de Leeuw, PAU!L en de MaDiWoDoVrijdagshow. Ook presenteerde hij Ranking the Stars.

Awards
De Leeuw heeft voor zijn werk diverse onderscheidingen ontvangen. Zo werd hij bekroond met de Bronzen Roos van Montreux, een Gouden Harp, twee Edisons en twee keer de Zilveren Nipkowschijf. In 2006 werd hij bovendien uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar en won hij voor de tweede maal een Zilveren Televizier-Ster. In 2008 won hij deze prestigieuze prijs voor de derde keer en ontving zijn programma Mooi! Weer de Leeuw de Gouden Televizier-Ring.

Ook schitterde De Leeuw regelmatig op het witte doek. Zo was hij in Filmpje! uit 1995 te zien als de populaire typetjes Bob en Annie de Rooy. In 2002 speelde hij vervolgens in Ja Zuster, Nee Zuster en ook was hij te zien in de jeugdfilm K3 & het magische medaillon. Verder speelde hij in Alles is liefde en had hij de hoofdrol in de komische actiefilm Spion van Oranje. Ook had hij een serieuze rol in de dramafilm Alle Tijd. Als zanger heeft De Leeuw enkele grote hits gescoord en diverse cd’s uitgebracht.

 

Wilt u Paul de Leeuw boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Paul de Leeuw boeken

Voor prijzen het inhuren van Paul de Leeuw kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Paul de Leeuw, sprekersburo Paul de Leeuw, boekingen Paul de Leeuw, boekingskantoor Paul de Leeuw, prijs Paul de Leeuw, Paul de Leeuw boeken, Paul de Leeuw huren, Paul de Leeuw inhuren, Paul de Leeuw kosten