036 848 11 21

Najib Amhali boeken

Humor is het belangrijkste wapen van de populaire cabaretier Najib Amhali tegen discriminatie. Hij gebruikt op het podium alle vooroordelen ten aanzien van zijn Marokkaanse afkomst. Behalve als cabaretier is Amhali bovendien te bewonderen als acteur. Bij Sprekersbureau.com kunt u de hilarische en zo nu en dan hartverwarmende Najib Amhali inhuren als spreker.

Hogeschool voor de Kunsten
Amhali kwam in 1972 vanuit Marokko naar Nederland en paste zich hier razendsnel aan. In 1994 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten. In zijn beginjaren werd hij als acteur vooral gecast als kansloze allochtoon of als Turk.

Hierdoor besluit Amhali zich te richten up cabaret en stand-up comedy. Hij werd al snel geprezen om zijn gave, om van algemeen beschaafd Nederlands over te schakelen op tal van accenten. Zo bootst hij de manier van praten van allochtone Nederlanders en mensen met een plattelands- of stadsaccent feilloos na. Ook heeft hij improvisaties van een Amsterdams draaiorgel en een human beatboxer in huis.

In 1998 won hij mede daardoor de juryprijs van het Leids Cabaretfestival. De daaropvolgende avondvullende cabaretvoorstelling van Amhali en de registraties daarvan werden ook een groot succes.

Acteur
Na het succes van zijn cabaretvoorstelling, werd Amhali ook gevraagd voor rollen in televisieseries, programma’s en speelfilms. Zo speelde hij in Najib en Julia van Theo van Gogh. In aanloop naar het WK 2006 was hij te zien in zijn eigen serie Najib loopt warm. Op het witte scherm was Amhali onder andere te zien in Shouf Shouf Habibi!, De President en Doodslag. Ook had hij een hoofdrol in de komische speelfilm Spion van Oranje met Paul de Leeuw en schitterde hij in Valentino.

Bent u geïnteresseerd in het inhuren van Najib Amhali als spreker voor uw evenement? Neem voor meer informatie contact op met Sprekerbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Najib Amhali boeken

Voor prijzen het inhuren van Najib Amhali kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Najib Amhali, sprekersburo Najib Amhali, boekingen Najib Amhali, boekingskantoor Najib Amhali, prijs Najib Amhali, Najib Amhali boeken, Najib Amhali huren, Najib Amhali inhuren, Najib Amhali kosten