036 848 11 21

Marco Kroon boeken

Kapitein Marco Kroon is de eerste militair sinds 1955 die vanwege zijn heldendaden werd opgenomen in de Militaire Willemsorde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. De versierselen werden in 2009 overgedragen door Koningin Beatrix. U kunt Marco Kroon inhuren als spreker. In zijn lezingen kan hij alles vertellen over leiderschap.

Bosnië
De loopbaan van Kroon in het leger begon in 1989. Met het Korps Mariniers werd hij uitgezonden naar Irak en Cambodja. In 1994 stapte hij vervolgens over van de mariniers, een onderdeel van de Koninklijke Marine, naar de Koninklijke Landmacht, waar hij na een onderofficiersopleiding in 1995 groepscommandant bij het 17e Pantserinfanteriebataljon in Oirschot werd. Met deze eenheid was hij zes maanden in Bosnië gelegerd.

In 1998 stapte Kroon over naar het Korps Commandotroepen, waarmee hij in 2000 opnieuw naar Bosnië werd uitgezonden. Terug in Nederland volgde hij hierna aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda een officiersopleiding, waarna hij pelotonscommandant werd bij het 17e Pantserinfanteriebataljon.

In 2003 werd hij met deze eenheid, als onderdeel van de Stabilization Force (SFOR) wederom naar Bosnië uitgezonden. Vanaf 2004 vervulde hij diverse leidinggevende functies bij het Korps Commandotroepen. Hiermee werd hij eenmaal naar Irak en driemaal naar Afghanistan uitgezonden.

Afghanistan
Tijdens zijn tweede missie in Afghanistan was Kroon commandant van een contra-terrorisme peloton in Uruzgan. Onder zijn leiding ondernam dit peloton vele gevaarlijke meerdaagse patrouilles in vijandelijk gebied. Daarbij onderscheidde Kroon zich herhaaldelijk door zijn buitengewoon heldhaftige gedrag.

Nadat zijn collega’s en meerderen hem hadden voorgedragen voor de Militaire Willemsorde, werd deze, na langdurig onderzoek in 2009 inderdaad toegekend.

Sinds 2013 is Kroon wederom werkzaam bij het Korps Commandotroepen in Roosendaal. Ook heeft hij inmiddels enkele boeken over leiderschap op zijn naam staan. U kunt kapitein Marco Kroon inhuren als spreker. Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Marco Kroon boeken

Voor prijzen het inhuren van Marco Kroon kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Marco Kroon, sprekersburo Marco Kroon, boekingen Marco Kroon, boekingskantoor Marco Kroon, prijs Marco Kroon, Marco Kroon boeken, Marco Kroon huren, Marco Kroon inhuren, Marco Kroon kosten