036 848 11 21

Marcel van Dam boeken

Politicus Marcel van Dam was staatssecretaris, minister, kamerlid, voorzitter van de VARA en ombudsman. Daarnaast is hij als programmamaker bekend van vele debatprogramma’s. Marcel van Dam is een ervaren discussieleider en een rechtvaardige dagvoorzitter. Daarnaast kunt u hem als spreker inhuren voor interessante lezingen.

PvdA
Van Dam studeerde sociologie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af met een scriptie over kiesgedrag. In 1966 werd hij lid van de Partij van de Arbeid. Van Dam behoorde tot de stroming die zich Nieuw Links noemde. Van Dam werkte vervolgens enkele jaren voor de Wiarde Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. In 1969 ging hij vervolgens bij de VARA aan de slag als ‘Ombudsman’, in een televisieprogramma waarin hij het opnam voor de slachtoffers van ongewenste praktijken van de overheid en het bedrijfsleven.

In 1973 richtte Van Dam zich vervolgens op een politieke carrière en in het kabinet–Den Uyl werd hij staatssecretaris van Volkshuisvesting. In 1981 werd hij vervolgens benoemd tot minister van Volkshuisvesting in het tweede kabinet-Van Agt. Vervolgens werd Van Dam kamerlid en voerde oppositie tegen het beleid van het kabinet-Lubbers. Hij werd onder meer bekend met termen als ‘belubberen’.

Het Lagerhuis
Van Dam combineerde het Kamerlidmaatschap met het presenteren van programma’s voor de VARA. Zo was hij in de jaren tachtig te zien in programma’s als De Achterkant van het Gelijk. In 1985 werd Van Dam vervolgens voorzitter van de VARA, een functie die hij tien jaar lang bekleedde. Vervolgens was hij betrokken bij het door hem bedachte debatprogramma Het Lagerhuis. In 2006 zegde Van Dam zijn lidmaatschap van de PvdA op, uit onvrede over het beleid. In 2009 publiceerde hij het boek Niemands land, over de groep ‘onrendabelen’ die niet voldoen aan de eisen van de neoliberale maatschappij.

Wilt u Marcel van Dam boeken als spreker of dagvoorzitter? Door zijn ervaringen in de politieke en in veelbekeken debatprogramma’s is hij bij uitstek geschikt als discussieleider en dagvoorzitter. Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Marcel van Dam boeken

Voor prijzen het inhuren van Marcel van Dam kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Marcel van Dam, sprekersburo Marcel van Dam, boekingen Marcel van Dam, boekingskantoor Marcel van Dam, prijs Marcel van Dam, Marcel van Dam boeken, Marcel van Dam huren, Marcel van Dam inhuren, Marcel van Dam kosten