036 848 11 21

Louis van Gaal boeken

Voormalig bondscoach Louis van Gaal is een van de meest succesvolle voetbalcoaches van de laatste decennia. Als trainer van Ajax won hij bijvoorbeeld de Champions League. Met zijn uitgesproken en heldere mening is Louis van Gaal bovendien een interessant spreker of dagvoorzitter.

Speler
Van Gaal speelde zelf als voetballer op het hoogste niveau. Hij begon bij Ajax en speelde vervolgens voor Sparta. Na zijn periode bij de Rotterdamse club speelde Van Gaal voor AZ.

Na zijn spelersloopbaan werd hij assistent-trainer bij AZ en vervolgens bij Ajax. In 1991 promoveerde Ajax hem tot hoofdtrainer, als opvolger van Leo Beenhakker. Onder Van Gaal brak een ongekende succesperiode aan voor de Nederlandse club. Met Ajax werd de coach diverse malen kampioen. Ook won hij de Europa Cup 2, de Champions League en de Wereldbeker voor clubteams.

Na zijn periode bij Ajax vertrok Van Gaal naar Spanje, waar hij trainer werd van FC Barcelona. Met deze club werd hij kampioen. Vervolgens werd Van Gaal bondscoach, maar deze episode liep uit op een deceptie en het Nederlands elftal wist zich niet te plaatsen voor het WK 2002, waarna Van Gaal opnieuw trainer van FC Barcelona werd.

Hierna werd Van Gaal technisch directeur van Ajax. Na zijn tweede periode bij de Amsterdamse club werd hij trainer van AZ, met wie hij kampioen wist te worden.

Hierop werd hij aangesteld als trainer van Bayern München. Met deze club werd Van Gaal kampioen en haalde hij de finale van de Champions League.

Oranje
In 2012 volgde Van Gaal Bert van Marwijk op als trainer het Nederlands elftal. In zijn tweede periode als bondscoach wist Van Gaal zich te plaatsen voor het WK in Brazilië, waarna hij een ongekende prestatie neerzette door onverwacht derde te worden op het WK. In de halve finale werd Nederland ongelukkig door Argentinië uitgeschakeld in de strafschoppenserie. Na het WK werd Van Gaal trainer van de Engelse topclub Manchester United.

Louis van Gaal is een echt leidersfiguur, die gedurfde projecten niet uit de weg gaat. Binnen een organisatie vergt hij het uiterste van mensen en als perfectionist verwacht hij dat iedereen met wie hij samenwerkt voor de volle honderd procent gemotiveerd is. Wilt u Louis van Gaal inhuren als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Louis van Gaal boeken

Voor prijzen het inhuren van Louis van Gaal kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Louis van Gaal, sprekersburo Louis van Gaal, boekingen Louis van Gaal, boekingskantoor Louis van Gaal, prijs Louis van Gaal, Louis van Gaal boeken, Louis van Gaal huren, Louis van Gaal inhuren, Louis van Gaal kosten