036 848 11 21

Leo Blokhuis boeken

Maar weinig mensen hebben zoveel kennis van popmuziek als Leo Blokhuis. De popkenner is onder andere bekend van televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door, waar hij zijn immense schat aan muziekkennis etaleert. Daarnaast heeft hij meerdere succesvolle boeken geschreven. Ook is Leo Blokhuis in te huren als spreker. In zijn lezingen kan hij alles vertellen over popmuziek.

2 Meter Sessies
Blokhuis volgde een muziekopleiding en ging vervolgens voor de EO werken. Na een aantal jaar stapte hij vervolgens over naar de VARA. Hier ging hij samen met Jan Douwe Kroeske de 2 Meter Sessies op radio en televisie verzorgen. Daarnaast presenteerde hij samen met Mart Smeets het radioprogramma For the Record. Ook is hij samen met Matthijs van Nieuwkerk al jaren verantwoordelijk voor de Top 2000 a gogo.

Als auteur heeft Blokhuis diverse succesvolle boeken over popmuziek op zijn naam staan. Zo publiceerde hij in 2006 de bestseller Grijsgedraaid. Samen met Matthijs van Nieuwkerk bracht hij bovendien het Klein Cultureel Woordenboek van de Popmuziek uit.

Boeken
In 2007 nam hij de lezers in Plaatjesboek aan de hand van zestien klassiekers mee op en reis door de geschiedenis van de popmuziek. In 2009 verscheen vervolgens City to City, waarin Blokhuis wederom schrijft over de geschiedenis van de popmuziek. Vervolgens bracht hij de boeken The Sound of the Westcoast, 1965-1979 en The Sound of the South, 1961-1976 uit. In 2012 publiceerde Blokhuis Haags Speelkwartier en Scènes uit de muziekwinkel. In 2013 verscheen vervolgens het luistergeschenk Electrifying Berlin.

Samen met zijn echtgenote Ricky Koole heeft hij daarnaast enkele theatervoorstellingen geproduceerd, waarin zij vergeten liedjes en componisten onder de aandacht brengen.

Wilt u ook genieten van tal verhalen uit de geschiedenis in de popmuziek? Dan kunt u Leo Blokhuis als spreker boeken voor een lezing. Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Leo Blokhuis boeken

Voor prijzen het inhuren van Leo Blokhuis kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Leo Blokhuis, sprekersburo Leo Blokhuis, boekingen Leo Blokhuis, boekingskantoor Leo Blokhuis, prijs Leo Blokhuis, Leo Blokhuis boeken, Leo Blokhuis huren, Leo Blokhuis inhuren, Leo Blokhuis kosten