036 848 11 21

Lenette van Dongen boeken

Cabaretière Lenette van Dongen is bekend van haar succesvolle theatervoorstellingen en verbaasde daarnaast vriend en vijand door in het AVRO-programma Maestro de sterren van de hemel te dirigeren. Lenette van Dongen is in te huren als spreker en dagvoorzitter.

Musicals
Van Dongen volgde een opleiding tot dansdocente aan de Nel Roos Dansacademie en begon vervolgens haar eigen balletschool. Drie jaar later werd zij aangenomen op de Academie voor Kleinkunst en deed daarom haar school van de hand. Zij voltooide de opleiding en debuteerde in de musical Cabaret, waarin zij de hoofdrol van Sally Bowles had.

In 1984 speelde zij vervolgens in Jeans en twee jaar later toerde zij met Adèle Bloemendaal door het land. In 1989 volgde haar eerste cabaretvoorstelling Pappenheim, samen met Peter Lusse en Hans van Gelder. Ook stond zij met Boudewijn de Groot in de succesvolle musical Tsjechov.

In 1993 ging de eerste solovoorstelling van Van Dongen in première. Mag het wat zachter werd lovend ontvangen en bekroond met de Pall Mall Export Prijs voor veel veelbelovend talent. Hierna volgden nog acht shows en voor haar bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek ontving Van Dongen de prestigieuze Gouden Harp.

Maestro
In 2004 speelde zij een keer per week de hoofdrol in de musical Mamma Mia! En in 2007 was zij te zien in de musical Doe Maar. Samen met regisseur Walter Goverde maakte Van Dongen daarnaast negen interviewuitzendingen voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2012 verscheen Van Dongen in het AVRO-programma Maestro, dat zij uiteindelijk wist te winnen. Van Dongen schrijft daarnaast columns voor het blad Opzij, die gebundeld in boekvorm verschijnen.

Wilt u Lenette van Dongen boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Lenette van Dongen boeken

Voor prijzen het inhuren van Lenette van Dongen kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Lenette van Dongen, sprekersburo Lenette van Dongen, boekingen Lenette van Dongen, boekingskantoor Lenette van Dongen, prijs Lenette van Dongen, Lenette van Dongen boeken, Lenette van Dongen huren, Lenette van Dongen inhuren, Lenette van Dongen kosten