036 848 11 21

Jules Deelder boeken

Met zijn zwarte kleding, glad achterovergekamde haar, sikje en donkere zonnebril is de Rotterdamse dichter Jules Deelder een opvallende verschijning. Hij omschrijft zichzelf als een ‘aucteur’, een auteur die gelezen, gezien en gehoord moet worden. Wie Jules Deelder inhuurt als spreker of dagvoorzitter verzekert zich van verbaal vuurwerk.

Rotterdam
De in het door de oorlog verwoeste Rotterdam geboren Deelder beleefde naar eigen zeggen een gelukkige jeugd in de havenstad. Na de middelbare school studeerde hij Nederlands en in 1963 debuteerde hij in een literair tijdschrift met het gedicht Leert uw vogels kennen. Simon Vinkenoog nodigde hem vervolgens uit voor een optreden tijdens Poëzie in Carré.

In 1969 verscheen zijn debuutbundel Gloria Satoria. Hierop volgden tal van dichtbundels en korte verhalen, maar ook was Deelder actief in andere literaire genres. In 1988 won Deelder de Anna Blaman Prijs voor zijn gehele oeuvre en in 2005 ontving hij de Tollens Prijs.

In de jaren negentig trad Deelder veelvuldig op met zanger Herman Brood en college-dichter Bart Chabot. Ook bracht hij theatershows op de planken en hij had zelfs een eigen talkshow bij Veronica.

Nachtburgemeester
Hij verwierf tevens de bijnaam ‘De Nachtburgemeester van Rotterdam. Naast dichten en schrijven is hij tevens een fanatiek jazz-drummer en heeft hij een schat aan kennis over deze muziekstijl. Daarnaast is hij een groot fan van de Rotterdamse voetbalclub Sparta.

Wilt u dichter Jules Deelder boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Jules Deelder boeken

Voor prijzen het inhuren van Jules Deelder kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Jules Deelder, sprekersburo Jules Deelder, boekingen Jules Deelder, boekingskantoor Jules Deelder, prijs Jules Deelder, Jules Deelder boeken, Jules Deelder huren, Jules Deelder inhuren, Jules Deelder kosten