036 848 11 21

Herman Wijffels boeken

Herman Wijffels inhuren of boeken

Hij komt vrijwel altijd voor op de lijstjes van meest invloedrijke Nederlanders en wordt ook wel ‘de beste premier die Nederland nooit heeft gehad’ genoemd. Met Herman Wijffels (1942) haalt u een spreker van kaliber in huis; een inspirerende spreker die zich moeiteloos begeeft op het snijvlak van economie en politiek. Hij weet uw gehoor tot de laatste seconden te boeien.

De invloed van Herman Wijffels

Herman Wijffels studeerde algemene economie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg. Hij werkte voor het Ministerie van Landbouw en Visserij en was actief voor de vakbond NCW. In 1981 besloot Rabobank Nederland tot het inhuren van de econoom. Van 1986 tot 1999 was hij er directievoorzitter. Bij zijn afscheid werd de Herman Wijffels Innovatieprijs geïntroduceerd.

In zijn daaropvolgende rol als voorzitter van de SER (Sociaal-Economische Raad) groeide de econoom uit tot bekende en invloedrijke Nederlander. Hij werd tevens bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. In 2006/2007 legde hij als prominent CDA-lid en informateur het fundament onder het vierde Kabinet Balkenende.

Als bewindvoerder bij de Wereldbank was hij nauw betrokken bij het onderzoek naar en het uiteindelijke aftreden van Paul Wolfowitz, van 2005 tot 2007 president van de Wereldbank, die in diskrediet raakte vanwege bevooroordeling van politieke relaties. De Nederlandse econoom veroordeelde de handelswijze van Wolfowitz scherp.

Ook u kunt deze eminente spreker inhuren/boeken

Wijffels bekleedt uiteenlopende commissariaten en voorzitterschappen, vaak bij organisaties die een maatschappelijk doel dienen, als de Vereniging Natuurmonumenten. Die functie geeft blijk van zijn betrokkenheid bij de toekomst van onze planeet. In toenemende mate breekt de econoom een lans voor een wereldwijde transitie naar duurzaamheid, te beginnen in Nederland.

Sinds 2009 is de bekende econoom in deeltijd hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht. Duurzaamheid is een geliefd thema, waarop veel organisaties deze spreker boeken voor seminars en congressen. Maar u kunt Wijffels ook inhuren als spreker, presentator of dagvoorzitter rond thema’s als Bestuur en Politiek, Economie en Financiën, Het Nieuwe Werken, Leiderschap en Cultuur en Gedrag. Wijffels stond aan de wieg van de code voor goed bestuur voor goede doelen.

Contact leggen met Herman Wijffels

Wilt u meer weten over deze spreker? Of over de mogelijkheden om deze spreker in te huren als presentator of dagvoorzitter tijdens één van uw bijeenkomsten? Neem contact op met Sprekersbureau. Wij zitten klaar om u persoonlijk te informeren en de Nederlandse econoom Herman Wijffels direct als spreker of dagvoorzitter voor u te boeken

Biografie © Sprekersbureau – Almere

Herman Wijffels boeken

Voor prijzen het inhuren van Herman Wijffels kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Herman Wijffels, sprekersburo Herman Wijffels, boekingen Herman Wijffels, boekingskantoor Herman Wijffels, prijs Herman Wijffels, Herman Wijffels boeken, Herman Wijffels huren, Herman Wijffels inhuren, Herman Wijffels kosten