036 848 11 21

Henk Westbroek boeken

Henk Westbroek is een zanger die bekend werd met Het Goede Doel en zijn soloprojecten. Daarnaast was hij actief in de politiek en ook kunt u hem boeken als spreken en dagvoorzitter. In zijn lezingen vertelt hij over zijn muzikale- en politieke carrière. Daarnaast is hij beschikbaar als discussieleider en dagvoorzitter.

Het Goede Doel
Henk Westbroek deed een studie sociologie en hield zich ook enige tijd bezig met seksuologisch onderzoek. In 1978 richtte hij samen met Henk Temming de band Het Goede Doel op. Na een succesvol optreden met de band in het radioprogramma VARA’s Popkrant kreeg Westbroek een baan als presentator op de radio.

Het Goede Doel brak in 1982 definitief door met nummers als Gijzelaar en België. Ook het nummer Sinterklaas, wie kent hem niet? werd een grote hit. Het Goede Doel won in deze periode onder andere een Edison en een Zilveren Harp. Het nummer Alles kan een mens gelukkig maken, met René Froger werd eind jaren tachtig een nummer 1-hit.

In de jaren negentig richtte Westbroek zich op soloprojecten en zijn presentatiewerk op de radio. Hij presenteerde onder andere het lunchprogramma Denk aan Henk.

Leefbaar Utrecht
Ook heeft Westbroek nummers geschreven voor andere artiesten. Zo werkte hij samen met Ruth Jacott, Herman van Veen en Linda de Mol. Daarnaast kocht hij het muziekcafé Stairway to Heaven en richtte hij in 1994 samen met enkele vrienden de lokale politieke partij Leefbaar Utrecht op.

In 1998 haalde de partij met Westbroek als lijsttrekker negen zetels in de Utrechtse gemeenteraad en Westbroek richtte samen met Jan Nagel met Leefbaar Nederland een landelijke variant van de partij op.

In de tussentijd was hij ook nog actief als presentator en muzikant en in 1999 verscheen zijn inmiddels vierde soloalbum De Hemel en het jaar daarop het boek De Hemel is van ons.

In 2002 beëindigde Westbroek zijn politieke loopbaan en ging hij aan de slag bij RTV Utrecht. Het programma Denk aan Henk keerde in 2004 terug bij Yorin FM en sinds augustus 2006 presenteert Westbroek een dagelijks lunchprogramma op KX-radio.

Tegenwoordig is Westbroek wekelijks te zien op RTV Utrecht met zijn programma Westbroek! en werkt hij mee aan diverse radioprogramma’s. Ook schrijft hij een column voor de Oud-Utrechter.

Wilt u Henk Westbroek inhuren als spreker of dagvoorzitter? Hij is een begenadigd presentator en kan in zijn lezingen uitgebreid vertellen over zijn gevarieerde loopbaan. Neem voor meer informatie over Henk Westbroek contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Henk Westbroek boeken

Voor prijzen het inhuren van Henk Westbroek kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Henk Westbroek, sprekersburo Henk Westbroek, boekingen Henk Westbroek, boekingskantoor Henk Westbroek, prijs Henk Westbroek, Henk Westbroek boeken, Henk Westbroek huren, Henk Westbroek inhuren, Henk Westbroek kosten