036 848 11 21

Henk Schiffmacher boeken

Henk Schiffmacher is het best te omschrijven als een creatieveling. Hij werd bekend met het tatoeëren van een groot aantal binnen- en buitenlandse sterren. U kunt Henk Schiffmacher inhuren als spreker en dagvoorzitter. Hij kan in zijn lezingen onder andere vertellen over de historie van tatoeëren.

Tekenen
Schiffmacher ontdekte al op jonge leeftijd zijn liefde voor tekenen. Zijn creatieve aspiraties leidden tot een korte tijd op Reclame School REX in Amsterdam. Vervolgens was hij actief als lakschilder, zeefdrukker en etaleur bij de Bijenkorf. Ook werkte hij als technisch fotograaf, grafische ontwerper, typograaf, model- en reportagefotograaf. Hierna volgde een periode van reizen en stelde hij een indrukwekkende verzameling van objecten die te maken hebben met tatoeëren samen.

Schiffmacher opende bij zijn terugkeer een tattooshop in Amsterdam en probeerde het imago van tatoeage te veranderen. Schiffmacher tatoeëerde een groot aantal sterren uit binnen- en buitenland. Zo behoorde Kurt Cobain tot zijn klantenkring en zijn ook de muzikanten van Pearl Jam en de Red Hot Chili Peppers bij Schiffmacher langs geweest. Ook Willy de Ville en Herman Brood waren klanten van Schiffmacher.

Boeken
De tatoeëerder heeft meerdere boeken op zijn naam staan. Zo schreef hij zijn autobiografie Heet van de naald. Daarnaast heeft hij ook televisiedocumentaires over de oorsprong van tatoeëren geproduceerd. Verder runt hij een museum dat gewijd is aan de tatoeagekunst.

Sinds de jaren negentig is Schiffmacher zich steeds meer gaan richten op de schilderkunst en heeft hij tal van gewaardeerde bijdragen geleverd aan diverse exposities.

Wilt u Henk Schiffmacher boeken als spreker of dagvoorzitter? Hij kan in zijn lezingen op zijn eigen, onderhoudende manier vertellen over kunst, tatoeëren, en de geschiedenis van de tatoeagekunst. Voor meer informatie over Henk Schriffmacher kunt u contact opnemen met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Henk Schiffmacher boeken

Voor prijzen het inhuren van Henk Schiffmacher kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Henk Schiffmacher, sprekersburo Henk Schiffmacher, boekingen Henk Schiffmacher, boekingskantoor Henk Schiffmacher, prijs Henk Schiffmacher, Henk Schiffmacher boeken, Henk Schiffmacher huren, Henk Schiffmacher inhuren, Henk Schiffmacher kosten