036 848 11 21

Henk Bleker boeken

Henk Bleker is een politicus die als staatssecretaris van landbouw opviel door zijn bevlogenheid en humor. U kunt Henk Bleker inhuren als spreker en dagvoorzitter. Hij is een vlotte spreker met een brede kijk op de maatschappij.

Politicologie
Bleker studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tussen 1975 en 1976 werkte hij als beleidsmedewerker  op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tot 1984 was hij vervolgens onderzoeksmedewerker bij de juridische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij dat jaar promoveerde.

Vervolgens was hij jarenlang werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur. In 1999 werd hij daarop gedeputeerde van de provincie Groningen. Vervolgens was hij tussen 2009 en 2010 directeur van RTV Noord.

Staatssecretaris
In 2010 werd Bleker gekozen tot interim-voorzitter van het CDA. In die hoedanigheid viel hij op door het bevlogen voorzitten van een beladen CDA-congres over de gedoogconstructie van de coalitie van CDA en VVD met de PVV. In dat kabinet werd Bleker uiteindelijk staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Na de val van het kabinet stelde hij zich beschikbaar voor het lijsttrekkerschap van het CDA, maar werd afgetroefd door Sybrand van Haersma Buma. Daarop stelde Bleker zich niet meer beschikbaar voor de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.

In 2013 presenteerde hij vervolgens zijn boek Het andere Italië. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter. Wilt u Henk Bleker inhuren voor een lezing, op een congres of seminar? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Henk Bleker boeken

Voor prijzen het inhuren van Henk Bleker kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Henk Bleker, sprekersburo Henk Bleker, boekingen Henk Bleker, boekingskantoor Henk Bleker, prijs Henk Bleker, Henk Bleker boeken, Henk Bleker huren, Henk Bleker inhuren, Henk Bleker kosten