036 848 11 21

Frans Weisglas boeken

Frans Weisglas zat van maar liefst 1982 tot 2006 namens VVD in de Tweede Kamer. De laatste vier jaar van deze periode was hij Kamervoorzitter. Met zijn leiderschapskwaliteiten slaagde hij erin het publiek debat terug te krijgen in de Tweede Kamer en stelde hij het Burgerinitiatief in. U kunt Frans Weisglas boeken als spreker, dagvoorzitter of discussieleider. In zijn lezingen heeft hij het over binnen- en buitenlandse politiek. Hij weet door zijn brede interesse het beste uit zichzelf en zijn gasten te halen.

Kamerlid
Weisglas studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde de leergang buitenlandse betrekkingen. Vervolgens werkte hij onder andere aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook was hij secretaris van de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking.

In 1982 werd Weisglas gekozen als Tweede Kamerlid. Als kamerlid hield Weisglas zich jarenlang bezig met onder ander  Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. In 2002 werd hij vervolgens gekozen tot voorzitter van de Tweede Kamer. Deze functie bekleedde hij vier jaar lang.

Weisglas noemde het voorzitterschap van de Tweede Kamer de mooiste baan van Nederland. Behalve het in goede banen leiden van debatten in de Kamer hield Weisglas zich onder andere bezig met het adviseren van parlementen in jonge democratieën.

Gastcolleges
Tegenwoordig houdt Weisglas zich vooral bezig met het geven van gastcolleges en het adviseren van provincies en gemeenten. Ook is hij ambassadeur van Terre des Hommes en voorzitter van WorkMate. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Het Rijnlands Lyceum, de school in Wassenaar die hij zelf bezocht.

Daarnaast is hij veel actief als spreker en dagvoorzitter. Hij heeft het onder ander over binnenlandse en buitenlandse politiek, internationale economie en ontwikkelingssamenwerking. Wilt u Frans Weisglas inhuren als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Frans Weisglas boeken

Voor prijzen het inhuren van Frans Weisglas kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Frans Weisglas, sprekersburo Frans Weisglas, boekingen Frans Weisglas, boekingskantoor Frans Weisglas, prijs Frans Weisglas, Frans Weisglas boeken, Frans Weisglas huren, Frans Weisglas inhuren, Frans Weisglas kosten