036 848 11 21

Erik Dekker boeken

Erik Dekker is een van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners van de laatste jaren. Op zijn palmares prijken onder andere zeges in de Tour de France. Ook won hij de Amstel Gold Race. U kunt Erik Dekker boeken als spreker. Als geen ander kan hij vertellen over doorzettingsvermogen, grenzen verleggen en omgaan met tegenslagen.

Olympische Spelen
Wielertalent Erik Dekker werd in 1985 uitgenodigd voor de nationale juniorenselectie. In 1992 pakte hij zilver op de Olympische Spelen en in 1994 volgde zijn eerste profoverwinning. In de beginjaren van zijn carrière kampte de wielrenner met een aantal blessures, maar toch kon hij in 1997 voor het eerst meedoen aan de Ronde van Frankrijk.

De echte doorbraak van Dekker volgde in 2000 toen hij maar liefst drie etappes in de Tour de France won en werd uitgeroepen tot meest strijdlustige renner. Ook schreef hij met zijn zege in Clássica San Sebastián zijn eerste klassieker op zijn naam.

In 2001 volgde een overwinning in de Nederlandse klassieker de Amstel Gold Race. Ook wist hij dat jaar wederom een etappe in de Tour te winnen. Na nog enkele overwinningen, onder meer in Parijs-Tours, en een aantal zware blessures besloot Dekker in 2006 te stoppen met wielrennen.

Ploegleider
Tegenwoordig is Dekker ploegleider bij wielerploeg Belkin, voorheen Rabobank. Ook is hij te boeken als spreker. In zijn lezingen vertelt hij over zijn loopbaan als wielrenner, over doorzettingsvermogen en onder andere hoe hij keer op keer wist terug te knokken na zware blessures.

 

Wilt u Erik Dekker boeken als spreker? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Erik Dekker boeken

Voor prijzen het inhuren van Erik Dekker kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Erik Dekker, sprekersburo Erik Dekker, boekingen Erik Dekker, boekingskantoor Erik Dekker, prijs Erik Dekker, Erik Dekker boeken, Erik Dekker huren, Erik Dekker inhuren, Erik Dekker kosten