036 848 11 21

Erica Terpstra boeken

Erica Terpstra is een voormalig topzwemster, politica en staat bekend om de passievolle wijze waarop zij haar functie als voorzitter van het NOC*NSF invulde. U kunt Erica Terpstra bij Sprekersbureau.com inhuren als spreker en dagvoorzitter. In haar lezingen kan zijn vertellen over het verband tussen de succesfactoren in topsport, de politiek en het bedrijfsleven.

Zwemcarrière
Terpstra was in het begin van de jaren zestig een begenadigd zwemster die zich kon meten met de wereldtop. In 1960 deed ze mee aan de Olympische spelen in Rome en vier jaar later was ze van de partij tijdens de Spelen in Tokio. Tijdens deze laatste editie wist zij een zilveren en een bronzen medaille te winnen.

Via de zwemsport kwam Terpstra, na haar sportcarrière, uiteindelijk terecht in de politiek. Terpstra was lid van een gespreksgroep die zich bezighield met de toekomst van het Nederlandse sportbeleid, toen zij werd gevraagd zich kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer. Met een onderbreking van vier jaar zat Terpstra van 1977 tot 2003 in de Tweede Kamer voor de VVD.

NOC*NSF
In 2003 stelde Terpstra zich vervolgens verkiesbaar voor het voorzitterschap van sportkoepel NOC*NSF en werd uiteindelijk de eerste vrouwelijke voorzitter die werd verkozen. Tijdens deze periode leefde zij met hart en ziel mee tijdens sportevenementen waar Nederlandse atleten aan deelnamen.

Nadat Terpstra in 2010 was afgetreden als voorzitter van NOC*NSF, maakte zij sinds 2011 het programma Erica op reis, waarbij zij op zoek ging naar interessante mensen over de hele wereld. Zo interviewde zij onder andere de Dalai Lama.

Daarnaast is zij actief als spreker en dagvoorzitter. Met haar passie weet zij haar publiek te enthousiasmeren en daarnaast heeft zij diverse anekdotes die zij verweeft in haar lezingen.

 

Wilt u Erica Terpstra inhuren als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Erica Terpstra boeken

Voor prijzen het inhuren van Erica Terpstra kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Erica Terpstra, sprekersburo Erica Terpstra, boekingen Erica Terpstra, boekingskantoor Erica Terpstra, prijs Erica Terpstra, Erica Terpstra boeken, Erica Terpstra huren, Erica Terpstra inhuren, Erica Terpstra kosten