036 848 11 21

Eric van Tijn boeken

De uiterst succesvolle producent Eric van Tijn is bekend als jurylid in programma’s als Idols en X Factor. U kunt Eric van Tijn inhuren als spreker en dagvoorzitter.

Conservatorium
Van Tijn kwam als zoon van een geluidstechnicus al op jonge leeftijd voor het eerst in opnamestudio’s. Niet voor niets ging hij na de middelbare school aan het conservatorium studeren, waar hij zich specialiseerde in compositie, arrangeren en piano. Al tijdens zijn studie produceerde hij een nummer voor Patricia Paay, dat gelijk een gouden plaat opleverde. Vervolgens ging hij ook muziek produceren voor de bekende jeugdserie De Familie Knots. Tijdens het werk voor deze serie leerde hij ook Jochem Fluitsma kennen, met wie hij later meer dan tachtig hits zou produceren.

Het duo Fluitsma en Van Tijn scoorde vanaf 1985 hits in binnen en buitenland met eigen ontdekkingen als Mai Tai, Richenel, Kus en Caught in the Act. Het tweetal groeide in de loop der jaren uit tot een waar begrip en produceerde nummers voor artiesten als André Hazes, Guus Meeuwis, René Froger, Mathilde Santing en Henk Westbroek. Ook werkte het duo met Kinderen voor Kinderen, Status Quo, Gerard Joling, The Star Sisters, Lee Towers en The Dolly Dots. Het door hen gecomponeerde liedje Vrede won in 1994 het Nationaal Songfestival en het nummer Hemel en Aarde, waarmee Edsilia Rombley enkele jaren later deelnam aan het Eurovisie Songfestival werd geproduceerd door Fluitsma en Van Tijn.

Ook stond het tweetal aan de basis van de nummer 1-hit Ademnood van Linda, Roos en Jessica. Ook scoorden Fluitsma en Van Tijn een grote hit met het nummer 15 miljoen mensen, dat eveneens de eerste plaats in de hitlijsten bereikte.

Vervolgens werd Van Tijn ook bij het grote publiek bekend als jurylid bij het populaire programma Idols. Vervolgens had hij dezelfde functie bij X Factor. Ook werkte hij mee aan Tarzan en Op zoek naar Evita. In 2013 had Van Tijn tevens de muzikale leiding over The Passion, een hedendaagse versie van het Bijbelse lijdensverhaal.

Wilt u Eric van Tijn inhuren als spreker, presentator of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Eric van Tijn boeken

Voor prijzen het inhuren van Eric van Tijn kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Eric van Tijn, sprekersburo Eric van Tijn, boekingen Eric van Tijn, boekingskantoor Eric van Tijn, prijs Eric van Tijn, Eric van Tijn boeken, Eric van Tijn huren, Eric van Tijn inhuren, Eric van Tijn kosten