036 848 11 21

Edwin van Calker boeken

Edwin van Calker is een Nederlandse bobsleeër die Nederland vertegenwoordigde tijdens de Olympische Spelen in Sochi. Daarnaast was hij in verleden een succesvol atleet. Bij Sprekersbureau.com kunt u Edwin van Calker inhuren als spreker of dagvoorzitter. Hij vertelt tijdens zijn lezingen onder andere over keuzes maken en omgaan met tegenslagen.

Atleet
Van Calker begon zijn sportcarrière als atleet. In 1995 en 1996 haalde hij diverse Nederlandse titels bij de junioren en ook vestigde hij meerdere jeugdrecords. Op het WK voor junioren wist hij bovendien een vijfde plaats te veroveren.

Na de eeuwwisseling besloot Van Calker een andere richting te kiezen en zich te specialiseren in het bobsleeën. Hij werd remmer in het team van Johan Niemeijer en vervolgens onderdeel van het team van Arend Glas dat meedeed aan de Olympische Spelen in Salt Lake City. Tijdens deze Spelen kwam Van Calker overigens nog niet in actie.

Samen met zijn broer besloot hij hierna een eigen team op te richten. Door een crash plaatste het team zich echter niet voor de Olympische Spelen van Turijn.

Vier jaar later lukt het Van Calker wel om zich te kwalificeren voor de Spelen. In aanloop naar het toernooi heeft het team al van zich doen spreken met een tweede plaats en een derde plaats.

In het Canadese Whistler, waar het bobsleeën, tijdens de Olympische Spelen van Vancouver wordt afgewerkt, neemt Van Calker een moeilijke maar uiterst moedige beslissing: omdat hij de bobbaan niet veilig acht, besluit hij zijn team terug te trekken. Het komt Van Calker op veel kritiek te staan, maar hij laat zich hierdoor niet uit het veld slaan.

Sochi
Zonder ondersteuning van de nationale bond en met een eigen sponsor gaat Van Calker verder en met een vierde plaats tijdens het Wereldkampioenschap in Lake Placid neemt hij revanche. In 2014 neemt hij in Sochi, vier jaar na het debacle in Vancouver, eindelijk deel aan de Spelen.

 

Wilt u Edwin van Calker boeken als spreker? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Edwin van Calker boeken

Voor prijzen het inhuren van Edwin van Calker kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Edwin van Calker, sprekersburo Edwin van Calker, boekingen Edwin van Calker, boekingskantoor Edwin van Calker, prijs Edwin van Calker, Edwin van Calker boeken, Edwin van Calker huren, Edwin van Calker inhuren, Edwin van Calker kosten