036 848 11 21

Dorian van Rijsselberghe boeken

Dorian van Rijsselberghe maakte zich in 2012 onsterfelijk door op de Olympische Spelen in Londen op ongenaakbare wijze een gouden medaille te winnen bij het windsurfen. U kunt Dorian van Rijsselberghe boeken als spreker. In zijn lezingen vertelt hij alles over windsurfen en zijn zegetocht in Londen. Ook geeft hij clinics en demonstraties.

Windsurfen
Van Rijsselberghe studeerde aan het CIOS in Heerenveen en werd al lang daarvoor, op dertienjarige leeftijd voor het eerst Nederlands Kampioen bij het windsurfen. Samen met zijn broer Adriaan maakte hij deel uit van Het Waddenteam.

De grootste successen volgden in 2011 en 2012. In het Australische Perth werd hij in 2011 wereldkampioen in de RS:X-klasse. Het betekende voor Van Rijsselberghe zijn eerste, maar zeker niet zijn laatste grote titel.

Olympisch goud
Een jaar later nam Van Rijselberghe namelijk deel aan de Olympische Spelen in Londen, waar hij tijdens de openingsceremonie de Nederlandse vlag mocht dragen. Tijdens dezelfde Spelen behaalde hij in zijn klasse de gouden medaille. Na Stephan van de Bergh was hij daarmee de tweede Nederlander die deze prestatie leverde.

Aanvankelijk zou Van Rijsselberghe de laatste zijn die Olympisch goud zou winnen op dit onderdeel, omdat het windsurfen vervangen zou worden door het kitesurfen op de eerstvolgende Spelen. Inmiddels is die beslissing echter teruggedraaid en Van Rijsselberghe is dan ook van plan zijn titel in 2016 te verdedigen.

 

Wilt u Dorian van Rijsselberghe boeken als spreker? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Dorian van Rijsselberghe boeken

Voor prijzen het inhuren van Dorian van Rijsselberghe kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Dorian van Rijsselberghe, sprekersburo Dorian van Rijsselberghe, boekingen Dorian van Rijsselberghe, boekingskantoor Dorian van Rijsselberghe, prijs Dorian van Rijsselberghe, Dorian van Rijsselberghe boeken, Dorian van Rijsselberghe huren, Dorian van Rijsselberghe inhuren, Dorian van Rijsselberghe kosten