036 848 11 21

Dirk Scheringa boeken

Zakenman en bankier Dirk Scheringa groeide met zijn bedrijven Frisia en DSB, ondanks zijn bescheiden achtergrond, uit tot een van de meeste succesvolle zakenlieden van Nederland. Zo groot als zijn succes was, zo diep was zijn val toen zijn DSB Bank failliet ging. Dirk Scheringa is te boeken als spreker en dagvoorzitter. Met zijn veelbewogen levensverhaal heeft hij genoeg stof voor uiterst boeiende lezingen.

Frisia
Wachtmeester Dirk Scheringa nam ontslag bij de rijkspolitie om in 1975 samen zijn vrouw Buro Frisia op te richten. Hiermee ging hij leningen verstrekken en financiële adviezen geven. In 1998 werd Buro Frisia omgetoverd in de DSB Groep, waar onder andere Frisia Financieringen, Postkrediet en De Nationale Geldservice deel van uitmaakten.

In 2006 kreeg de groep bankrechten en heette sindsdien DSB Bank. Scheringa was grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter van de bank. In 2009 viel echter het doek voor DSB. Scheringa liet zich echter niet uit het veld slaan. Hij richtte zich op het geven van lezingen en in 2011 lanceerde hij zijn nieuwe onderneming DS Factoring.

AZ
Gedurende zijn zakelijke loopbaan ontplooide Scheringa bovendien nog tal van andere initiatieven. Zo was hij initiatiefnemer en bestuursvoorzitter van het Scheringa Museum voor Realisme en was hij jarenlang voorzitter van AZ. Hij wist de club zelfs naar een landstitel te loodsen.

Kortom, ondernemer Dirk Scheringa heeft genoeg te vertellen. Wilt u Dirk Scheringa boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Dirk Scheringa boeken

Voor prijzen het inhuren van Dirk Scheringa kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Dirk Scheringa, sprekersburo Dirk Scheringa, boekingen Dirk Scheringa, boekingskantoor Dirk Scheringa, prijs Dirk Scheringa, Dirk Scheringa boeken, Dirk Scheringa huren, Dirk Scheringa inhuren, Dirk Scheringa kosten