036 848 11 21

David Endt boeken

David Endit is een sportjournalist, schrijver en columnist  die als persvoorlichter en teammanager bij Ajax vele grote successen van de Amsterdamse club van dichtbij meemaakte. U kunt David Endt inhuren als spreker of dagvoorzitter. Gepassioneerd als hij is, kan hij vertellen over zijn ervaringen bij Ajax, topsportmentaliteit, maar ook over bijvoorbeeld Italiaans voetbal.

Jeugdopleiding
Endt doorliep zelf de jeugdopleiding van zijn grote liefde Ajax en schopte het zelfs tot de selectie van het eerste elftal. Een zware blessure gooide echter roet in het eten en belette een debuut in Ajax 1.

In 1979 ging Endt vervolgens aan de slag bij sportmarketingbureau Inter Football en werd binnen dat bedrijf belast met de werkzaamheden voor Ajax. Een van zijn taken was het maken van het clubblad en in 1989 trad hij in dienst bij Ajax als redacteur van het blad. Tussen 1993 en 1999 verzorgde hij de perscontacten voor de club en vanaf 1997 werd hij tevens teammanager bij de club. Zodoende groeide hij uit tot een vertrouwenspersoon van veel spelers. David Endt bekleedde deze functie tot eind 2013.

Schrijver
Daarnaast is David Endt al jaren actief als freelance sportjournalist, columnist en schrijver. Zo schrijft hij columns voor het Parool en werkt hij regelmatig voor Eurosport. Daarnaast heeft hij diverse voetbalboeken gepubliceerd. Veel van deze boeken gaan over zijn andere grote passie: het Italiaans voetbal. Zo schreef hij het boek De schaduwen van San Siro en Mijn Inter. Daarnaast heeft hij boeken over Ajax uitgebracht. Zo verscheen in 2001 het standaardwerk Ajax 1900-2000 dat Endt samen met Sytze van der Zee schreef. Ook schreef Endt De godenzonen van Ajax en in 2013 lag het boek Route 32 op de planken.

 

Wilt u David Endt boeken als spreker? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

David Endt boeken

Voor prijzen het inhuren van David Endt kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau David Endt, sprekersburo David Endt, boekingen David Endt, boekingskantoor David Endt, prijs David Endt, David Endt boeken, David Endt huren, David Endt inhuren, David Endt kosten