036 848 11 21

Cornald Maas boeken

De naam van Cornald Maas is onlosmakelijk verbonden aan het Eurovisiesongfestival. Daarnaast is hij bekend als presentator van kunstprogramma’s als Opium. U kunt Cornald Maas bij Sprekersbureau.com inhuren als spreker of dagvoorzitter. In zijn lezingen kan hij alles vertellen over kunst, cultuur, het songfestival, maar ook over bijvoorbeeld het effect van echtscheidingen op kinderen.

Studie
Maas studeerde in 1986 cum laude af in Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Vervolgens ging hij aan de slag voor verschillende kranten en tijdschriften. Zo was hij enige tijd coördinator van de kunstredactie van Elsevier.

In 1990 maakte hij de overstap naar de Volkskrant waar hij aan de slag ging als recensent van kinder- en jeugdliteratuur. In 1994 begon hij met het schrijven van een wekelijks portret van een kunstenaar. Dit deed hij vier jaar, om vervolgens televisiecriticus voor de krant te worden.

In 2001 begon Maas met het schrijven van verschillende series voor de Volkskrant. Zo maakte hij de serie Maas en de mensen, waarin hij schrijft over de manier waarop men in Nederland met roem omgaat. Daarnaast schreef hij de reeksen Op de helft en Trotse ouders, die in Volkskrant Magazine werden gepubliceerd. Verder verzorgde hij de serie Uit Elkaar, waarin hij met kinderen sprak over de scheiding van hun ouders.

Hoewel Maas al sinds jaar en dag verbonden is aan de Volkskrant publiceerde hij ook in andere bladen. Zo schreef hij voor Vrij Nederland, de VARA-gids en het blad LINDA, waarin hij een rubriek heeft waarin hij bekende Nederlanders vraagt naar de gevolgen van het overlijden van dierbaren.

Op televisie was hij achter de schermen actief als redacteur van programma’s als Lopend Vuur, Sonja op Zaterdag en De Scheeuw van de Leeuw. Daarnaast werd hij eindredacteur van het door Hanneke Groenteman gepresenteerde programma De Plantage.

Zelf was hij op televisie te bewonderen als tafelheer bij De Wereld Draait Door en cultuur- en mediakenner in het programma TV3. Daarnaast presenteert hij sinds 2008 het cultuurprogramma Opium op radio en televisie.

Eurovisiesongfestival
Het bekendst is Maas echter als kenner van het Eurovisiesongfestival. Sinds 2003 is bij jurylid bij de finale van het Nationaal Songfestival en is hij commentator bij het Eurovisiesongfestival.

Als schrijver publiceerde Maas diverse boeken. Zo schreef hij het boek Op de helft: Bespiegelingen van (bijna)veertigers. Dit werk werd een bestseller. Daarnaast schreef hij Engelen zijn in de mode, TV.NL, Hoe televisie mijn leven veranderde, Nou en Wow!, Roem in Nederland, Verlies en Trotse Ouders. Ook maakte hij een boek naar aanleiding van zijn serie over gescheiden ouders in de Volkskrant. Ook het boek draagt de titel Uit Elkaar.

Wilt u Cornald Maas boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Cornald Maas boeken

Voor prijzen het inhuren van Cornald Maas kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Cornald Maas, sprekersburo Cornald Maas, boekingen Cornald Maas, boekingskantoor Cornald Maas, prijs Cornald Maas, Cornald Maas boeken, Cornald Maas huren, Cornald Maas inhuren, Cornald Maas kosten