036 848 11 21

Co Adriaanse boeken

Co Adriaanse is een voetbaltrainer die bij grote clubs in binnen- en buitenland werkte. Met zijn vlijmscherpe analyses en commentaren wist hij het hart van het publiek te veroveren. Als spreker geeft hij enthousiaste lezingen over onderwerpen als leiderschap, samenwerken, teambuilding en coaching.

Speler
Adriaanse speelde als amateurvoetballer bij HRVC en DRC in Amsterdam en OSV in Oostzaan/Amsterdam. Vervolgens werd hij prof en speelde hij voor De Volewijckers en FC Utrecht.

In 1979 werd Adriaanse trainer. Hij werkte onder andere bij De Zilvermeeuwen, PEC Zwolle en FC Den Haag. Vervolgens werd Adriaanse hoofd jeugdopleidingen van Ajax. In die hoedanigheid heeft hij een grote rol gespeeld in de succesen van de club in de jaren negentig. Zo werd met veel spelers uit de eigen opleiding in 1995 de Champions League gewonnen.

In 1997 werd Adriaanse weer hoofdtrainer, ditmaal van Willem II. Na een goede periode bij de club uit Tilburg belandde Adriaanse uiteindelijk als hoofdtrainer bij Ajax, maar hier moest hij al in zijn tweede jaar het veld ruimen.

Vervolgens werd hij trainer van AZ. Met club viel hij op door goede prestaties. Zo wist hij de halve finale van de UEFA Cup te bereiken. Daarnaast trok Adriaanse de aandacht met opvallende uitspraken als ‘scorebordjournalistiek’, ‘kaaskijkers’, ‘avondvoetballer’ en ‘woonerfvoetbal’. Het maakte hem even veelbesproken als populair.

FC Porto
Vervolgens vertrok Adriaanse naar de Portugese topclub FC Porto, waarmee hij zowel het landskampioenschap als de beker wist te winnen. Hierna volgden avonturen in Oekraïne en Qatar en werkte hij bij Red Bull Salzburg in Oostenrijk. Na een korte periode als trainer van het Olympisch elftal van Qatar, keerde hij in 2011 terug naar Nederland om trainer te worden van FC Twente. Hiermee wist hij de de Johan Cruijff Schaal te veroveren.

Sinds 2014 is Adriaanse technisch adviseur van FC Utrecht. Daarnaast is hij regelmatig te zien als analyticus, onder andere voor Studio Voetbal.

Heeft u interesse in Co Adriaanse als spreker? Hij kan als geen ander vertellen over leiderschap, coaching en het stellen en behalen van doelen. Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Co Adriaanse boeken

Voor prijzen het inhuren van Co Adriaanse kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Co Adriaanse, sprekersburo Co Adriaanse, boekingen Co Adriaanse, boekingskantoor Co Adriaanse, prijs Co Adriaanse, Co Adriaanse boeken, Co Adriaanse huren, Co Adriaanse inhuren, Co Adriaanse kosten