036 848 11 21

Brenno de Winter boeken

Brenno de Winter inhuren of boeken

Nieuwsgierig, onverschrokken, vasthoudend. Met die kwaliteiten doet onderzoeksjournalist en IT-expert Brenno de Winter (1971) geregeld van zich spreken. Zijn kennis van en ervaring met internetbeveiliging, privacy en halsstarrig tegenwerkende overheden die geen informatie willen delen, maken dat bedrijven en organisaties hem graag inhuren als spreker

Het gelijk van de spreker en dagvoorzitter

Tegen wil en dank kreeg de IT-expert grote landelijke bekendheid toen hij de zwakke plekken in de OV-chipkaart blootlegde. Hij publiceerde alarmerende berichten over het systeem en deed meerdere malen een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.  Om de onderste steen boven te krijgen, besloot hij het systeem te hacken. ‘Ethical hacking’ is sindsdien één van zijn geliefde onderwerpen.

De overheid nam hem dit niet in dank af en besloot tot een strafrechtelijk onderzoek. Het werd een lang slepende kwestie die uitmondde in het gelijk van de spreker/presentator. Hij handelde vanuit maatschappelijk belang, bepaalde de rechter, werd van alle blaam gezuiverd en de invoering van de OV-chipkaart werd uitgesteld.

De Winter was aanvankelijk actief in de automatisering voor hij overstapte naar de journalistiek. Hij schrijft voor diverse vaktijdschriften en voor nieuwssite Nu.nl. Als IT-journalist heeft hij veel onthullingen op zijn naam staan. Er zijn niet veel Nederlanders die zoveel verzoeken in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur hebben ingediend als hij. In 2011 riep Villamedia Magazine Brenno de Winter uit tot Journalist van het Jaar.

Ook u kunt Brenno de Winter inhuren

Als IT-expert onderzocht spreker, presentator en dagvoorzitter De Winter meer dan 2000 datalekken. Er staan succesvolle boeken op zijn naam als Digitale Stormvloed, Cybercrime, De Rode Hack en Privacy in het internettijdperk. Naar aanleiding van het OV-chipkaart-debacle schreef De Winter Open Kaart, waarin hij alle ins en outs van zijn onderzoek op een rij zette.

Zijn actieve kennis van IT en internetbeveiliging en de actualiteit van thema’s als cybercrime, privacy  en het lekken van gevoelige data, maken dat veel bedrijven Brenno de Winter inhuren/boeken als spreker, presentator of dagvoorzitter tijdens seminars en congressen. De kritische IT-specialist, auteur en onderzoeksjournalist spreekt met kennis en passie over deze onderwerpen.

Contact leggen met Brenno de Winter

Wilt u weten welke waarde IT-expert De Winter als spreker, presentator of dagvoorzitter aan uw event of bijeenkomst kan toevoegen? Neem contact op met Sprekersbureau en wij informeren u met plezier over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze spreker en veelgevraagde dagvoorzitter. Uiteraard is direct boeken mogelijk.

Biografie © Sprekersbureau – Almere

Brenno de Winter boeken

Voor prijzen het inhuren van Brenno de Winter kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Brenno de Winter, sprekersburo Brenno de Winter, boekingen Brenno de Winter, boekingskantoor Brenno de Winter, prijs Brenno de Winter, Brenno de Winter boeken, Brenno de Winter huren, Brenno de Winter inhuren, Brenno de Winter kosten