036 848 11 21

Bettine Vriesekoop boeken

Bettine Vriesekoop is de bekendste tafeltenisster die Nederland gekend heeft. Daarnaast is zij afgestudeerd sinoloog en heeft zij jarenlang in China gewerkt als correspondent. U kunt Bettine Vriesekoop boeken als spreker of dagvoorzitter. In haar lezingen vertelt zij over de Chinese cultuur en de verschillen met Nederland.

Tafeltennis
Vriesekoop begon in 1972 met het spelen van tafeltennis. Vanaf 1977 ging zij op het hoogste niveau spelen en al snel groeide zij uit tot een van de beste spelers van haar generatie. Ze werd onder meer veertien keer Nederlands kampioen in het enkelspel en werd in 1981 en 1985 uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Ook werd zij in 1982 en 1992 Europees kampioen in het enkelspel. In 1982 won zij bovendien de Europese titel in het dubbelspel. Ook won zij twee bronzen medailles op het WK en zilver met het landenteam tijdens het EK van ’92.

Tevens nam zij deel aan de Olympische Spelen. Tijdens de Spelen in Seoel kwam zij publiekelijk in aanvaring met haar coach en na het toernooi besloot zij te stoppen. Nadat zij een andere trainer had leren kennen besloot zij haar carrière weer op te pakken en won zij nog diverse grote titels. In 1999 werd Vriesekoop uitgeroepen tot speelster van de eeuw.

Correspondent
In 2002 sloot zij haar profcarrière af. Door het tafeltennissen had Vriesekoop vele contacten opgedaan in China en was zij geïnteresseerd geraakt in de oosterse filosofie. Ze studeerde aan de Universiteit van Leiden af in Sinologie. In 2006 werd zij voor het NRC Handelsblad correspondent in China. Ze deed dit werk tot 2009. Tegenwoordig schrijft zij artikelen voor diverse kranten en tijdschriften.

Daarnaast heeft Vriesekoop diverse boeken gepubliceerd. In 1994 bracht zij het boek Heimwee naar Peking uit. In 2006 volgde Bij de Chinees en ook schreef zij de boeken Het jaar van de Rat (2008) en Duizend dagen in China (2011). In 2003 verscheen bovendien de biografie Overwinnen, overleven van Alje Kamphuis over het leven van Vriesekoop. Op  televisie was Vriesekoop onder andere te zien in Zomergasten.

Wilt u Bettine Vriesekoop boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Bettine Vriesekoop boeken

Voor prijzen het inhuren van Bettine Vriesekoop kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Bettine Vriesekoop, sprekersburo Bettine Vriesekoop, boekingen Bettine Vriesekoop, boekingskantoor Bettine Vriesekoop, prijs Bettine Vriesekoop, Bettine Vriesekoop boeken, Bettine Vriesekoop huren, Bettine Vriesekoop inhuren, Bettine Vriesekoop kosten