036 848 11 21

Bert van Marwijk boeken

Bert van Marwijk behoort tot de succesvolste Nederlandse voetbaltrainers aller tijden. De oud-profvoetballer haalde in 2010 met het Nederlands elftal de finale van het WK in Zuid-Afrika en in 2002 won hij met Feyenoord de UEFA Cup. U kunt Bert van Marwijk inhuren als spreker. Als geen ander kan hij in zijn lezingen vertellen hoe het is om een team te managen.

Speler
Van Marwijk doorliep de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, waar hij debuteerde in het profvoetbal. Verder speelde de sierlijke aanvaller of aanvallende middenvelder voor AZ’67, MVV en Fortuna Sittard. Met AZ won hij in 1978 de KNVB Beker.

Na zijn carrière als voetballer, die in 1988 eindigde, ging Van Marwijk aan de slag als trainer. Bij MVV werd hij trainer van de jeugd en later bekleedde hij dezelfde functie bij SV Meerssen. Nadat hij de eerste elftallen van amateurclubs FC Herderen, RKSVC Limmen en SV Meerssen had getraind werd hij in 1997 trainer van Fortuna Sittard, zijn oude club. In 1998 eindigde hij met de club op de zevende plaats en een jaar later won hij de KNVB-beker.

In 2000 vertrok Van Marwijk naar topclub Feyenoord. Onder zijn leiding werd de club drie keer derde in de competitie en in 2002 won de Rotterdamse club de UEFA Cup, door in de finale Borussia Dortmund te verslaan. Het is tot op dag van vandaag de laatste Europese prijs die een Nederlandse club heeft gewonnen.

Na zijn periode bij Feyenoord werd Van Marwijk in 2004 trainer van het Duitse Borussia Dortmund. In het seizoen 2007-2008 keerde hij vervolgens terug bij Feyenoord, waarmee hij dat jaar de KNVB-beker won,  om vervolgens trainer van het Nederlands elftal te worden.

Nederlands elftal
Met Oranje reikte Van Marwijk, na een vlekkeloze kwalificatie, op het WK in Zuid-Afrika tot de finale. Nadat het Nederlands elftal in het toernooi onder andere Brazilië en Uruguay had uitgeschakeld, moest het team in de verlenging  van de finale buigen voor Spanje. Bij terugkomst in Nederland werden Van Marwijk en zijn spelers als helden onthaald.

Na een teleurstellend EK twee jaar later, nam Van Marwijk ontslag als bondscoach en ging hij in 2013 aan het werk als trainer van Hamburger SV. Tegenwoordig is Van Marwijk regelmatig te zien als analist in het programma Studio Voetbal.

Wilt u Bert van Marwijk boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Bert van Marwijk boeken

Voor prijzen het inhuren van Bert van Marwijk kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Bert van Marwijk, sprekersburo Bert van Marwijk, boekingen Bert van Marwijk, boekingskantoor Bert van Marwijk, prijs Bert van Marwijk, Bert van Marwijk boeken, Bert van Marwijk huren, Bert van Marwijk inhuren, Bert van Marwijk kosten