036 848 11 21

Bart Veldkamp boeken

‘Schaatsbelg’ Bart Veldkamp won tijdens de Olympische Spelen van 1992 een gouden medaille op de tien kilometer. Tegenwoordig is hij schaatscoach en kunt u Bart Veldkamp inhuren als spreker. De langebaanschaatser kan in zijn lezingen als geen ander vertellen over motiveren, coachen en samenwerken, maar ook over zelfstandig ondernemen.

Schaatser Veldkamp deed mee aan de Elfstedentochten van 1985 en 1986 en debuteerde in 1988 op het NK Afstanden bij het langebaanschaatsen en won direct een bronzen medaille. Een jaar later werd hij derde tijdens het NK Allround en in 1990 won hij zijn eerste grote prijs door Europees Kampioen Allround te worden. Op het WK werd hij dat seizoen derde.

Goud
Zijn grootste succes boekte hij tijdens de Winterspelen van ’92 in Albertville, waar hij op de tien kilometer het goud wist te veroveren. Het was de enige gouden medaille voor Nederland tijdens dat toernooi. Tijdens de Spelen twee jaar later in Hamar pakt hij ook nog een bronzen plak.

In 1996 besloot Veldkamp vanaf dat moment uit te komen voor België. Op deze manier kon hij de afmattende kwalificatiewedstrijden voor de grote toernooien in Nederland omzeilen. Sinds 1997 bezit Veldkamp de Belgische nationaliteit.

België
Dat jaar werd hij de eerste Belgische kampioen Allround en een jaar later, tijdens de Olympische Spelen in Nagano haalde hij voor België de eerste medaille bij het schaatsen door derde te worden.

In 2006 beëindigde Veldkamp zijn schaatscarrière en ging aan de slag als analist bij de NOS. In 2007 werd hij voor twee seizoenen coach van de Amerikaanse schaatsploeg. Tussen 2010 en 2012 fungeerde hij vervolgens als coach bij schaatsploeg TVM, om vervolgens de Belgische schaatser Bart Swings te gaan begeleiden. Vanaf het seizoen 2013/2014 is hij hoofdcoach van Team Stressless.

Wilt u de innovatieve  topsporter Bart Veldkamp boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Bart Veldkamp boeken

Voor prijzen het inhuren van Bart Veldkamp kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Bart Veldkamp, sprekersburo Bart Veldkamp, boekingen Bart Veldkamp, boekingskantoor Bart Veldkamp, prijs Bart Veldkamp, Bart Veldkamp boeken, Bart Veldkamp huren, Bart Veldkamp inhuren, Bart Veldkamp kosten