036 848 11 21

Alfred Kleinknecht boeken

Emiritus hoogleraar economie Alfred Kleinknecht heeft een eigenzinnige visie op actuele economische verschijnselen. Bij Sprekersbureau.com kunt u Alfred Kleinknecht inhuren als spreker. In zijn lezingen zet hij zijn doordachte visie op de hedendaagse economie uiteen.

Econoom
Kleinknecht werd geboren in Duitsland en studeerde in 1977 af aan de Vrije Universiteit. Vervolgens was de econoom verbonden aan het Wissenschaftszentrum in Berlijn. In 1984 promoveerde Kleinknecht aan de VU in Amsterdam.

Vervolgens werd hij hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit in Amsterdam en de TU in Delft. In 2006 was hij bovendien actief als gasthoogleraar aan de Universita La Sapienza in Rome. Dezelfde functie bekleedde hij in 2009 aan de Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Sinds 2013 is hij verbonden aan de Hans-Böckler-Stiftung in het Duitse Düsseldorf.

Als econoom werd Kleinknecht bekend door zijn afwijkende mening die mede door de goede onderbouwing worden gewaardeerd. Zo uitte Kleinknecht in 1994 scherpe kritiek op het kabinetsbeleid van loonmatiging. Al in 1997 stelde hij samen met andere economen dat de invoering van een economische en monetaire unie in Europa zonder gemeenschappelijk economisch beleid zou leiden tot sociale spanningen en werkloosheid.

Voorspellingen
Al jaren voor de kredietcrisis waarschuwde Kleinknecht al voor dit fenomeen en in 2008 wees hij op de schulden waarmee landen in Zuid-Europa zich opzadelden.

Kleinknecht schrijft al jaren columns in diverse dagbladen en is daarnaast auteur van meerdere boeken. Al jaren is Kleinknecht een van de meest geciteerde economen van ons land.

Wilt u Alfred Kleinknecht boeken als spreker? Neem voor een lezing van deze gewaardeerde en scherpzinnige econoom contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Alfred Kleinknecht boeken

Voor prijzen het inhuren van Alfred Kleinknecht kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Alfred Kleinknecht, sprekersburo Alfred Kleinknecht, boekingen Alfred Kleinknecht, boekingskantoor Alfred Kleinknecht, prijs Alfred Kleinknecht, Alfred Kleinknecht boeken, Alfred Kleinknecht huren, Alfred Kleinknecht inhuren, Alfred Kleinknecht kosten