036 848 11 21

Alexander Münninghoff boeken

Alexander Münninghoff is een Nederlandse journalist die jarenlang correspondent was in Moskou en gespecialiseerd is in de schaaksport. U kunt Alexander Münninghoff boeken als spreker of dagvoorzitter. In zijn lezingen vertelt hij onder andere over schaken , Rusland en de journalistiek.

Slavische taal en letterkunde
Münninghoff studeerde Slavische taal en letterkunde aan de Universiteit van Leiden en aan de Universiteit van Amsterdam. In 1974 belandde hij bij de Haagsche Courant, waar hij verslaggever werd. In zijn periode bij de Haagsche Courant werd hij onder andere correspondent in Moskou.

In 1997 werd hij vervolgens directeur van het door hemzelf opgerichte Nederlands Wetenschappelijk en Cultureel Instituut in Sint-Petersburg. Daarnaast heeft hij tijdens zijn carrière diverse boeken geschreven. Ook maakte hij diverse radio- en televisieprogramma’s.

Schaaksport
Behalve journalist is Münninghof ook een verwoed schaker. Hij is lid van de schaakvereniging Discendo Discimus. Ook heeft hij boeken geschreven over beroemde personen uit de geschiedenis van de schaaksport als Bobby Fischer, Max Euwe en Hein Donner.

Samen met Maurice Koopman en Jan Nagel stond Münninghof bovendien aan de basis van de partij OokU (Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie). Deze partij was de voorloper van 50Plus.

Wilt u Alexander Münninghof boeken als spreker? Neem dan contact op met Sprekersbureau.com.

 

Biografie © Sprekersbureau.com – Almere

Alexander Münninghoff boeken

Voor prijzen het inhuren van Alexander Münninghoff kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: sprekersbureau Alexander Münninghoff, sprekersburo Alexander Münninghoff, boekingen Alexander Münninghoff, boekingskantoor Alexander Münninghoff, prijs Alexander Münninghoff, Alexander Münninghoff boeken, Alexander Münninghoff huren, Alexander Münninghoff inhuren, Alexander Münninghoff kosten